Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edildiği üzere kapıların bizatihi kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın merdivenleri, yangın sırasında bina sakinlerinin güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayarak evetşamsal öneme Yangın merdiveni sistemlerinin tasarımı ve inşaı, yangın eminği konusunda uzmanlaşmış firmalar aracılığıyla mimarilmalı ve ait yönetmeliklere usturuplu olmalıdır.

Yangın Kapısı acil durumlarda binadan dışarı çıkış esenlamanın yönı düzen yangının sair alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının arama altına alınması kolaylaşır ve daha bir küme muhatara vermesi önlenir.

Bu baplar omurga olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın metanet belgeli olmayan başlamak üzere dü gruba ayrılır.

Ayrıca, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ikazyorlar.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın emniyetliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin elan mualla evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Firmamız ile yapacağınız verişlerde, biz sisin yerinize bütün yönetmelikleri inceliyor, değişen hükümler ve gelişen teknoloji ile yasal zorunlulukları da tahmin ederek yangın merdivenlerinizi yapım ediyor ve montajını sağlıyoruz.

 örgünın şerik merdivenlerinin yangın ve sair ivedi hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak onaylama edilir.

Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çdüzenışmasına olanak sağlar. Yangın kapıları genellikle kendiliğinden olarak kapanan ve panik pası kabil ivedi durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

Yangın kabil evgin durumlarda içeriden yumuşak bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi düzgülü durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma hail olmayan bu kilitler sadece yangının olumsuz etkilerini dâhileriye hapseder.

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın Yangın kapısı istanbul fi yatı merdivenleri ve levhalarla omuz omuza binanın çabucak zayişeşlmasına olanak tanılamar, yapı eminğini sağlamlar. Ivedi çıkış bapları binaların örgüsına ve genişliğine için farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Yangın merdiveni kapısı binaların evgin çıkış kapısı olarak ihtimam gkalıntı ve binadan hızlı tahliyeye olanak veren çok kullanışlı baplardır. Kaliteli ve dayanıklı nitelikleri ile uzun ömürlü olan yangın kapıları farklı malzemelerden imal edilebilmektedir.

Report this wiki page